JADILAH PENGIKUT

Total Pageviews

Monday, 12 December 2011

PROGRAM JOM MAKAN DURIAN & JOM TUMBANG UMNO!!


IPOH, 12 DISEMBER : Program 'Jom Makan Durian' yang diadakan Sabtu lepas di perkarangan Surau Muhammadiah,Kampung Dato Ahmad Said Tambahan 2 (KDAST2) menarik minat kaki-kaki pengemar durian untuk bersama - sama dalam program jamuan minum petang bersama pimpinan Pakatan Rakyat Perak.
Program yang bermula jam 2 petang dianjurkan secara bersama antara PAS Cawangan (KDAST2) dan Ranting PKR (KDAST2) itu diserikan dengan kehadiran Adun Tronoh iaitu YB V. Sivakumar,Ketua Penerangan PKR Perak,Zulkifly Ibrahim serta AJK PAS Pusat,Asmuni Awi.
Bukan shaja 'raja buah' itu menjadi santapan malahan buah rambutan,kuih muih,bihun goreng, pulut dan santan serta roti gardenia turut dijamu pada penduduk hari tersebut.


Durian yang telah berjaya dirasmikan Asmuni Awi dan Zulkifly Ibrahim.Penduduk berbilang kaum turut bersama terlebih dahulu menikmati keenakan 'raja buah' sebelum menikmati keenakan pemerintahan Pakatan Rakyat.
Pelik Tapi Benar!! Daun Rambutan lebih banyak berbanding buahnya..Situasi politik umno/bn yang kelam kabut diperintah oleh zambry ketika ini membuatkan 'ane' ini hampir-hampir tercekik biji durian!!
Oh komee..doroyan udah luruh..mari cepat kome tumbang umno,
kalo lambat rakyat dapat habook..


No comments:

Post a Comment